Resto arvustus: JOYCE restoran Tartus

Autor  |  0 kommentaari

Uusi restorane on alati väga lahe avastada  – peakoka pingutused uute maitsete näol pakuvad suurt rõõmu ja rahulolu kõikidele külastajatele. Tartus lisandus V Spaahotelli tulekuga juurde ka üks elegantne gurmeerestoran JOYCE, mida on kiidetud taevani ning mida sel korral suurte ootustega uudistama läksime.

JOYCE – maitseelamusi pakkuv restoran

JOYCE restoran tutvustab ennast kui eri maailmajagude köökidest parimaid maitseelamusi pakkuv restoran, mille peakokk Mihkel Manglus on noor maitsemaailma talent, kes on kogemusi omandanud Michelini tärnidega pärjatud restoranides Euroopas. Mihkli kaubamärgiks on intensiivsed ja puhtad maitsed. Joyce’s näete, milline võlu on lihtsates ja traditsioonilistes toorainetes, mis meistri käe all suudavad originaalsusega üllatada ka tõelisi gurmaane.

Joyce restoran peakokk Mihkel Mangus

Restoran Joyce Tartus

Restoran hindab tooraine värskust ning maitsete erilisust igas roas. Joyce restorani brändiväärtustest kõige kesksemal kohal on kaks ülemaailmselt mõistetavat kvaliteeti: rõõm (joy), mida pakub heas seltskonnas veedetav kvaliteetaeg ning muljetavaldav maitsete valik (choice), mille hulgast iga külaline leiab endale midagi meelepärast.

Mida proovisime?

Menüü valik ei ole väga lai, ent see-eest on mõeldud kõikidele külastajate maitsetele. Menüüd vaadates on selge, et üritatakse pakkuda midagi väga erilist – veidi kodumaist kui ka midagi eksootilist. Meie valik langes eelroale “Eesti rahvuskala” (leib, hapukoor ja suitsupeet) 7€ – mille nimi jättis ehk väikese üllatuse saabuva hõrgutise näol. Muidugi on eesti rahvuskalaks ju räim, seetõttu ka selline nimi! Roa maitse oli võrratu, kõik maitsed olid tasakaalus ning tegemist oli just sellise isutekitajaga, mida oleks veel ja veel söönud.

Restoran Joyce Tartus Rahvuslik kala

Pearoa valikus sai leitud kohe oma lemmikud. Ühe roana argentiina hiidkrevett (käsitööpasta, safran, must parmesan) 14€ ning teise roana grillitud tall (karulauk, põldoad, pärlsibul) 18€.  Käsitööpasta oli kui uute maitsete avastamine, must parmesan ja safran räägivad enda eest. Maitse oli kergelt vürtsikas, käsitööna valminud pasta midagi sellist, mida pole varem maitsnudki. Seega pasta ja krevetisõpradele kindlasti maitsmist väärt!

Argentiina pasta

Restoran Joyce Tartus tall

Grillitud tall saab samuti vaid kiidusõnu, suurepärane kooslus karulaugu, põldubade ning pärlsibula näol. Meile maitses väga!

Magustoiduks proovisime klassikalisi kohupiimapalle, kuid mis JOYCE restorani omapärale olid üllatava nüansiga – mustsõstra ning külmutatud jogurtiga. Väga maitsev!

Restoran Joyce Tartus kohupiimapallid

Teenindus oli väga meeldiv ning siiras nagu tipprestoranile kohane. Suureks plussiks on kindlasti ka suveterrass, kus sooja ilmaga head toitu nautida. Ja veel üks väike vihje – päevasel ajal saab maitsenaudingutest osa päevapakkumiste näol (5€), seega hoia silm peal JOYCE’i Facebooki lehel.

Ainsa miinusena võib välja tuua vähese tähelepanu lastega peredele, kuna lastemenüüd restoran ei paku ning lapsed ei pruugi leida menüüst meelepärast. Restoranis kõrgemas osas on ka väike lastenurk, kus saab joonistada ja laua taga mängida, kuid mis võib lapsevanematele liiga nurga taha jääda, et lastel silm peal hoida.

Restoran Joyce Tartus

Kokkuvõtvalt võib öelda, et tegemist on suurepärase gurmeerestoraniga, kus avastada uusi maitseid, nautida head toitu ja seltskonda. Suurepärane koht, kuhu minna kohtingule kallimaga, sõpradega tähistama või äripartneriga kohtuma.  Hea meelega oleks proovinud muidki roogasid kui vaid oleks kõhtu mahtunud, silma jäi eelroast põnev pardiburger ning peamenüüst klassikaline antrekoot, mille üllatavaid maitsenüansse järgmine kord avastama lähemegi! Ja nagu öeldakse – “Kiitus kokale, toit see maitses mokale!”.

Joyce restorani pardiburger

Joyce restoran valiterrass

Vaata JOYCE restorani menüüd.

Restoran on avatud:
P-N kell 12:00 – 23:00 (köök kuni 22:30)
R-L kell 12:00 – 24:00 (köök kuni 23:00)

Loe ka meie teisi arvustusi ja V Spaahotelli külastusest. 

Fotod: erakogu, JOYCE Instagram

[fbcomments]