
Resto arvustus: Talleke ja Pullike
Talleke ja Pullike on avatud olnud juba 2013.aastast ning söögikoht on menukas siiani. Õismäel asuv restoran on asukoha mõttes hoopiski midagi muud, mida näiteks vanalinna restoranidest oodata. Õismäe ja Mustamäe inimestele tuntud Nurmenuku keskuses on Talleke ja Pullikese restorani eksterjööriga vaeva nähtud, seega restorani leidmisega probleeme ei teki. Sisse astudes ootab külastajaid lauda juhatav neiu, kes sobiva laua kiiresti leiab. Võrreldes Kalamaja boheemlaslikkusega või vanalinna peenete fine dine’ing söögikohtadega on Talleke ja Pullike hoopiski midagi muud – segunenud on kõik rahvused ja maitseelamuste nautijad. Koos istuvad Soomest töölt saabunud pereisad oma 5 liikmeliste peredega, Õismäe paneelmajast saabunud vanapaar, vene keelt kõnelev Kostja oma seltskonnaga, romantikat ihalev paarike ning noormees koos kahe kohtingule kutsud neiuga. Sellise kirjelduse peale võiks arvata, et on’s tegemist pubi või mõne muu vabaaja veetmise kohaga, aga ei, kõik on tulnud nautima seda imemaitsvast steak’i või usbeki kööki, millest kogu linn räägib.
Kui sattuda Tallekesse ja Pullikesse tippajal, mis tähendab laupäeval kella 18 paiku, siis peab laud olema kindlasti broneeritud. Söögikohta võib nimetada kindlasti ka peresõbralikuks, kuna restorani tagaosas on piisava suurusega mängunurk, kus väiksemad lapsed endale meelepärast tegevust mõneks ajaks leiavad ning lähedal einestav lapsevanem saab pilku peal hoida.
Söökide tellimiseks ja lauda toomiseks on samuti loodud hea süsteem, mis ilmselt toimib hästi, kui tegemist ei ole täismajaga. Menüüd tuli oodata seni, kuni kannatus katkes ja ise seda küsima pidi minema. Menüüvalik on väga rikkalik, seega kulub omajagu aega, et valik teha. Menüüs on esindatud peamiselt kaks suunda – Usbeki köök ning Hispaania steak (grillitud liha), sekka mõned ülemaailmselt levinud toidud nagu Caesari salat või Carpaccio. Lisaks on valikus isuäratavad kalatoidud. Kui kindel soov on steak’i süüa, siis ka seal saab erinevaid lihasid ja erineva kaaluga tellida. Kui meie söök saabus lauda pärast 45 minutilist ootamist, olid tellitud veiseliha steak ning seljanka ootamist väärt ning maitseelamus garanteeritud. Ainsad õpetussõnad järgmiseks korraks, et päris tühja kõhuga ei tasu kohale minna, kuna kogu protsess võtab aega ca tunni. Hinnatase on äärelinnas asuva restorani kohta pisut kõrge, lihad 12-20€, aga eks see ole igaühe otsustada, kas toit oli hinda väärt 🙂